Landelijk wonen | KUITAART | Prijs op aanvraag
Eeuwenoude Herenboerderij "Lettenburg"
Algemeen
Type:Landelijk wonen
AdresMeerdijk 5
PlaatsKUITAART

Specificaties
Bouwjaar: 1900
Woonoppervlak: 550 m2
Perceel: 6.830 m2
Woonlagen: 2
Makelaar: RLA
Conditieskosten-koper (k.k.)
Nummer: 5999859
Aanvaarding: In overleg

Eeuwenoude Herenboerderij "Lettenburg"

Op een mooie locatie, in het buitengebied, gelegen herenboerderij op een perceel van 00.68.30 ha.

In het buitengebied van de gemeente Hulst, nabij het natuurgebied ‘De Vogel’, ligt deze eeuwenoude herenboerderij op 00.68.30 ha grond. Deze herenboerderij ligt geheel vrij in de polder en heeft vanuit haar locatie een prachtig uitzicht. Deze unieke Herenboerderij draagt de naam ‘Lettenburg’. De naam die het huis draagt, is mogelijk een verbastering van “Let op de brug”. In de buurt zou namelijk een brug hebben gelegen.

De geschiedenis van ‘Lettenburg’ is rijk. In de volksmond is de herenboerderij ook wel bekend als ‘De Witte Bollen’ vanwege de stenen bollen aan de ingang. Deze gaan terug in de tijd naar het jaar 1560. De ‘Lettenburg’ is een Rijksmonument, opgenomen in het monumentenregister sinds 1974.

Het object is gelegen op een fraaie locatie in het landelijk gebied van Kuitaart.

Kuitaart is een dorpje, vanouds behorend tot de gemeente Hontenisse, maar sinds 2003 behorend tot de gemeente Hulst. Kuitaart heeft ongeveer 100 inwoners en is daarmee het kleinste dorp van de gemeente Hulst.

De gemeente Hulst bestaat naast de stad Hulst uit diverse dorpen en buurtschappen en het gemeentehuis staat in Hulst.

Kuitaart ligt in een prachtige omgeving. Denk hierbij aan ‘De Vogel’, een kreek en natuurgebied. De voormalige zeegeul werd ingedamd en de brug over het kreekrestant, waardoor de kreek werd gesplitst in de ‘Grootvogel’ en de ‘Kleinvogel’. De laatste is een plas tussen Kuitaart en Klein Kuitaart.
Aan de kreek staat de korenmolen ‘Vogelzicht’ uit 1865. Het is een zogenaamde stenen Grondzeiler. Wat inhoud dat de windmolen vanaf de grond kan worden bediend. Door de gedrongen bouw schuiven de wieken vlak boven het erf rond de molen.

Kuitaart ligt nabij Kloosterzande, Lamswaarde, Hengstdijk en Ter hole. Middels de N689 is Kloosterzande in circa 5 autominuten te bereiken, dit dorp beschikt over de diverse basisvoorzieningen. Het centrum van Hulst ligt circa 10 autominuten verwijderd.


Kadastrale gegevens
Gemeente Hontenisse, sectie K, nummer 1043, groot 00.68.30 hectare

Aantekening kadaster:
• Geen bijzonderheden bekend.
(Bron: kadaster, d.d. 30 maart 2010).


Bestemming

Krachtens het vigerend “Bestemmingsplan Buitengebied Hulst”, dat is vastgesteld op 16 mei 2013, is het object bestemd als:
• Enkelbestemming Wonen
• Gebiedsaanduiding Vrijwaringszone - radar

(Bron: RuimtelijkePlannen.nl).


Nutsvoorzieningen
Aangesloten op:
- drinkwaterleiding;
- elektriciteitsnet;
- telefoon;
- (propaangas);
- (septic tank).


Omschrijving van het object

Woonhuis:
• bouwjaar voor 1900.
• de inhoud van de woning bedraagt circa 1.500 m³.
• opgetrokken in spouwmuren van baksteen.
• geïsoleerde kap, gedekt met dakpannen.
• kozijnen van hardhout.
• centrale verwarming op aardgas (HR-combiketel, merk Nefit) in alle woon- en verblijfsruimten.
• begane grondvloer van beton, de verdiepingsvloer is van hout.
• indeling begane grond:
In de entree ligt de originele vloer van lavasteen, welke een directe eyecatcher vormt. Vanuit de entree is er toegang tot de gewelven kelder. Het verhaal gaat dat er al in 1242 een gebouw stond, een zogenaamde versterkte huisplaats. In ieder geval moet de middeleeuwse opdrachtgever van de bouw een welgesteld en belangrijk persoon zijn geweest. Het gebouw was in het verleden geheel omgracht. Verder bestaat er nog steeds in de woning een vluchtgang. Deze gang gaat vanaf de zolder naar de kelders, ingemetseld tussen twee binnenmuren. Indertijd kon men in nood elke verdieping de vluchtgang induiken en zo het pand verlaten. De kelders van ‘Lettenbrug’ zijn hoogstwaarschijnlijk veel ouder dan het huis zelf. De kelders zijn feitelijk oude gewelven opgebouwd met door hitte geglazuurde moppen.

De entree biedt verder toegang tot het toilet en de opkamer. Deze is opgedeeld in 2 ruimtes; woon- en werkgedeelte. In deze kamer is een authentiek houtkachel geplaatst. De kamer heeft een warme ambiance mede door de houten vloer en de plafondhoge suitedeuren, die de kamer van elkaar kan scheiden.

Op de begane grond is nog een studeer- /slaapkamer. In deze kamer is de vluchtgang vanuit de eerste verdieping goed zichtbaar. De riante woonkamer is voorzien van een tegelvloer en wordt extra verwarmd door een houtkachel. Vanuit de woonkamer is het prachtige uitzicht over de polder goed zichtbaar. De woonkamer heeft een goede ambiance mede door de hoge plafond met balken structuur en de paneeldeuren. Deze paneeldeuren zijn overigens door de gehele woning te vinden.

De landelijke woonkeuken heeft een hoekopstelling en is voorzien van oven, elektrische kookplaat, afzuigkap en dubbele wastafel. Naast de woonkeuken is de bijkeuken gesitueerd met aansluitingen voor de wasmachine en droger.
De voormalige wagenschuur is nu in gebruik als kantoor en geeft een mooi uitzicht over de tuin.

Deze is eenvoudig te bereiken middels de grote openslaande deuren. Vanuit het kantoor is er een open trap naar de zolder, waar de authentieke balkenstructuur goed zichtbaar is. In de boekenwand is een deur geplaatst welke toegang biedt naar een opbergruimte waar tevens de vluchtroute weer goed zichtbaar is.

• indeling eerste verdieping:
Via de overloop met houten vloer is het aparte toilet bereikbaar. Verder is er via de overloop toegang tot 5 slaapkamers.
2 Slaapkamers hebben vaste kasten en één ruime slaapkamer heeft een eigen douche met toilet.
Verder is er op de eerste verdieping een ruime badkamer welke is voorzien van een bad, douche en
dubbele wastafel.

• indeling tweede verdieping:
Gesloten trap naar de tweede verdieping met een riante zolder. Deze zolder is geheel naar eigen
invulling in te richten. De nok van het dak is goed zichtbaar en mede hierdoor geeft de zolder een
zeer ruimtelijke indruk.


Tuin:
• De herenboerderij is bereikbaar via het authentieke pad van kinderkoppen.
• Links van de oprit staat een oude franse geiten- schapenstal. Deze behoeft enige restauratie maar heeft een unieke balkenstructuur.
• In de tuin zijn de authentieke waterputten goed in stand gehouden.
• De tuin is redelijk onderhoudsvrij ingericht met aan de achterzijde een kleine fruitgaard.
• Nagenoeg grenzend aan het huis is een nieuw natuurgebied in aanleg. Zo ontstaat er een kleinschalig landschap met geleidelijke overgangen van nat naar droog, zoals het in het begin van vorige eeuw heeft bestaan.
• Dit gebied zal aantrekkelijk worden voor weidevogels. Het gebied is in bezit van Staatsbosbeheer.


Bezichtiging
Mocht u nog vragen hebben of wilt u het object bezichtigen, bel rechtstreeks de heer ing. R.J.W. (Roy) van Laarhoven, te bereiken onder 06 – 295 202 97. De heer Van Laarhoven zal u rondleiden. Uiteraard kunt u voor het maken van een afspraak en al uw overige vragen ook e-mailen naar roy.van.laarhoven@zlto.nl.


Informatie
Algemeen:
Alle verstrekte informatie moet uitsluitend gezien worden als een uitnodiging tot nader overleg, c.q. tot het doen van een financieel voorstel. Verkoper stelt uitdrukkelijk dat een verkoop niet eerder tot stand komt dan nadat niet alleen over de hoofdzaken (prijs, object), maar ook over de details (oplevering, roerende zaken e.d.) overeenstemming is bereikt. Wij attenderen u erop dat het bieden van de vraagprijs niet automatisch inhoudt dat een koopovereenkomst tot stand komt.

Informatieplicht:
Koper heeft een eigen informatieplicht ter zaken alle onderwerpen die voor hem van belang (kunnen) zijn. Dat geldt zeker voor bestemmingen, bestemmingsplannen, bouwverordeningen e.d.
De in deze verkoopinformatie vermelde gegevens zijn zo zorgvuldig mogelijk samengesteld. Worden toch onjuistheden geconstateerd, dan kunnen daar geen rechten of aanspraken aan worden ontleend.


Aansprakelijkheid

Aan de samenstelling van deze verkoopinformatie is de grootst mogelijke zorg besteed.
Voor eventuele afwijkingen van de werkelijke situatie wordt geen enkele aansprakelijkheid aanvaard.

Aanvaarding
De aanvaarding is in overleg.

Vraagprijs
De vraagprijs: op aanvraag


...

Waarom kiezen voor ZLTO Vastgoed

Uw belang voorop

Als vereniging voor agrarische ondernemers is het belang van de klant onze primaire drijfveer.

Echte specialisten

Wij zijn als geen ander thuis in de sector en richten ons uitsluitend op advies, bemiddeling en taxatie omtrent agrarisch onroerend goed, landelijk wonen en productierechten.

Toonaangevende partij

Gemeenten, provincies en collega’s erkennen ons als een betrouwbare en deskundige wederpartij.

Wij zijn u graag van dienst Neem contact op!