Aarleseweg32Best-04.JPG Aarleseweg32Best-05.JPG Aarleseweg32Best-06.JPG Aarleseweg32Best-33.JPG Aarleseweg32Best-31.JPG Aarleseweg32Best-32.JPG Aarleseweg32Best-02.JPG Aarleseweg32Best-27.JPG Aarleseweg32Best-28.JPG Aarleseweg32Best-29.JPG Aarleseweg32Best-30.JPG Aarleseweg32Best-07.JPG Aarleseweg32Best-08.JPG Aarleseweg32Best-09.JPG Aarleseweg32Best-10.JPG Aarleseweg32Best-11.JPG Aarleseweg32Best-12.JPG Aarleseweg32Best-13.JPG Aarleseweg32Best-14.JPG Aarleseweg32Best-15.JPG Aarleseweg32Best-16.JPG Aarleseweg32Best-17.JPG Aarleseweg32Best-18.JPG Aarleseweg32Best-19.JPG Aarleseweg32Best-20.JPG Aarleseweg32Best-21.JPG Aarleseweg32Best-22.JPG Aarleseweg32Best-23.JPG Aarleseweg32Best-24.JPG Aarleseweg32Best-25.JPG Aarleseweg32Best-26.JPG
Verkocht

Verkocht: Vrijstaande langgevel woonboerderij met vrijstaande schuur en erf op een perc.opp. van min. ca. 5.350 m2 en uit te breiden met landbouwgrond tot een max. perc.opp. van 03.36.70 ha.

€ 725.000,- k.k.
Adres: Aarleseweg 32, 5684 LN Best
Type object ALV woning
Perceeloppervlakte 6.350 m²
Aanvaarding In overleg
Status Verkocht

Algemeen

Vrijstaande langgevel woonboerderij met vrijstaande schuur en erf (agrarisch bouwblok circa 5.000 m2) op een perceel van circa 6.350 m2.
Let op: bestemming AGRARISCH!
 • Kenmerken

  Alle kenmerken
  Type object ALV woning
  Bouwperiode 1974
  Status Verkocht
  Aangeboden sinds Woensdag 26 januari 2022
 • Locatie

Kenmerken

Overdracht
Referentienummer VGP3900543
Vraagprijs € 725.000,- k.k.
Status Verkocht
Aanvaarding In overleg
Aangeboden sinds Woensdag 26 januari 2022
Laatste wijziging Donderdag 30 juni 2022
Bouw
Type object ALV woning
Soort bouw Bestaande bouw
Bouwperiode 1974
Oppervlaktes en inhoud
Perceeloppervlakte 63 a 50 ca
Inhoud 1.183 m³
Locatie
Ligging Buiten bebouwde kom
Kadastrale gegevens
Best K 253
Perceeloppervlakte 6.350 m²
Omvang Deel perceel
Eigendomsituatie Eigen grond

Beschrijving

Vrijstaande langgevel woonboerderij met vrijstaande schuur en erf (agrarisch bouwblok circa 5.000 m2) op een perceel van circa 6.350 m2.
Let op: bestemming AGRARISCH!

Indeling

Voormalig gemengd agrarisch bedrijfje, bestaande uit een medio jaren ’70 geheel nieuw opgebouwde vrijstaande Brabantse langgevel boerderij met vrijstaande schuur en verdere aanhorigheden op een huiskavel van 0.63.50 ha. Het object is gelegen aan een van de mooiste straten van Best, op de scheiding van het dorp en het buitengebied, aan de Aarleseweg nummer 32.

KADASTRALE GEGEVENS:
Best K 253 Huiskavel 00.54.30 ha
Best K 254 Huiskavel 00.09.20 ha
Aantekening kadaster:
Perceel gemeente Best, sectie K, nummer 253 is belast met een zakelijk recht t.b.v. Waterschap De Dommel te Boxtel echter dat heeft geen betrekking op onderhavig te verkopen perceelgedeelte.
Op de percelen rust geen herinrichtingsrente.
Volgens de eigenaar zijn geen erfdienstbaarheden, recht van overpad of anderszins rechten van derden op genoemde te verkopen percelen.

Het woningbouwplan Aarlesche Erven ligt op circa 250 meter achter de gevel van de boerderij.

BESTEMMING:
Krachtens het vigerende bestemmingsplan “Buitengebied Best 2021” ontwerpversie van de
gemeente Best zoals dat is vastgesteld door de raad van de gemeente op 22 april 2021, is
het object bestemd als:
Enkelbestemming Agrarisch
Enkelbestemming Agrarisch – agrarisch bedrijf
Dubbelbestemming Waarde archeologie 3 (gebied met hoge verwachting, historische kern)
Dubbelbestemming Leiding – riool
Bouwvlak Bouwvlak
Functieaanduiding specifieke vorm van agrarisch – vrijkomende agrarische bebouwing
Gebiedsaanduiding Vrijwaringszone – radar
Gebiedsaanduiding Overige zone – esdekken agrarisch
(Bron: Ruimtelijke plannen). Zie verkoopbrochure.
Het agrarisch bouwblok heeft een oppervlakte van circa 5.000 m2 (ruim 100 meter diep en krap 50 meter breed). Het perceel weiland voor de boerderij heeft een agrarische bestemming zonder bouwmogelijkheden.
Bestemmingswijzigingsmogelijkheden: Volgens ambtenaar Esther Gans van de gemeente Best zal de gemeente NIET meewerken aan een bestemmingswijziging naar wonen. Dit omdat het object aan weerskanten grenst aan een agrarisch bestemde locatie waarvan in elk geval de noordelijk gelegen boerderij een milieucirkel heeft behorende bij zijn varkenshouderij (spermastation met circa 100 dekberen).
Het voorgaande houdt in dat het object enkel agrarisch kan worden bewoond. De bewoner dient een agrarisch bedrijf te voeren. Agrarisch betekent het voortbrengen van product zoals groenten, eieren, vlees, paardenfokkerij, schapenfokkerij, etc.

MILIEUVERGUNNING
De milieuvergunning is in 2017 ingetrokken. Dit betekent dat momenteel ter plaatse enkel hobbymatig vee kan worden gehouden. Qua paarden betreft dat maximaal zeven paarden.

NUTSVOORZIENINGEN
Aangesloten op drinkwaterleiding; elektriciteitsnet; aardgas; riolering; glasvezelinternet ligt wel in de straat echter het object is niet aangesloten;
Volgens GIS is er geen beregeningsvergunning verleend voor onderhavige locatie. Voor zover bekend is er ook geen beregeningsput.

OMSCHRIJVING VAN HET OBJECT:
Boerderij:
De boerderij is in 1974 grotendeels nieuw opgetrokken zoals dat toentertijd gebruikelijk was. In 1978 zijn vervolgens achter de boerderij een melkkamer en afdak aangebouwd. De afmetingen van de hoofdbouw zijn 8,54 m / 9,54 m breed x 19,5 m lang. De oppervlakte van de hoofdbouw is circa 182,5 m2. De aanbouw achter de boerderij inclusief afdak is circa 7,10 m x 3,2 m = circa 22,5 m2. De totale oppervlakte op de begane grond is der halve circa 205 m2.
Het deel van de boerderij dat is ingericht als woonruimte omvat circa 88 m2. De muurplaathoogte van de boerderij is circa 3,30 m aan de voorzijde en circa 2,80 m aan de achterzijde. De nokhoogte is circa 7,50 m. De inhoud van het woongedeelte boven peil inclusief verdiepte kelderkast, minus het wolfseind is circa 460 m3.
De boerderij is traditioneel gebouwd. De spouwmuren (27 centimeter breed) zijn opgetrokken uit bakstenen buitenblad en kalkzandstenen binnenblad. De muren zijn waarschijnlijk niet geïsoleerd bij de bouw en nadien in elk geval ook niet. De begane grondvloer is van beton en in de bijkeuken, het toilet, de wasruimte, kelder, woonkeuken, woonkamer en hal voorzien van tegels (zonder vloerverwarming). De verdiepingsvloer in het woongedeelte betreft een voorgespannen beton systeemvloer. Er is geen toegankelijke zolder boven de slaapkamers op de eerste verdieping.
De vloer van het stalgedeelte van de boerderij is van beton. De vloer van de aanbouw is betegeld. De verdiepingsvloer in de voormalige stal bestaat uit houten balken welke rusten op stalen liggers met stalen staanders daaronder. De zolder boven het stalgedeelte is verder niet in gebruik geweest doch aan de onderzijde afgetimmerd met isolatieplaten. De zolder is enkel toegankelijk vanuit het stalgedeelte en niet voorzien van daglicht.
De kapconstructie bestaat uit spanten, gordingen en sporen van hout. Het zadeldak met wolfseinden inclusief het lessenaar dak boven de aanbouw is gedekt met betonpannen. Boven het woongedeelte is het dak onderschoten met asbest platen met een dikte van circa 4 mm.
De hardhouten kozijnen (deels van Merbau) zijn van op de begane grond voorzien van dubbel glas en op de eerste verdieping van enkel glas. De voormalige stal heeft enkel glas in klassieke betonramen.
Het woongedeelte wordt verwarmd met een centrale verwarmingsketel en radiatoren in de alle verblijfsruimtes van het woongedeelte. In de woonkamer is de mogelijkheid om een extra (hout) kachel te plaatsen.

De indeling van de boerderij is als volgt:
Begane grond woongedeelte:
Entree via achterdeur naar bijkeuken, toilet met deels betegelde wanden en fonteintje, wasruimte met deels betegelde wanden en aansluiting wasmachine, woonkeuken met aanrecht, kunststof blad, gasfornuis inclusief oven, afzuigkap, rvs spoelbak, onder en bovenkastjes, verdiepte kelderkast onder de trap, woonkamer met balkenplafond en stucwerk wanden (let op: de kachel wordt niet meegeleverd), hal met schoon metselwerk, meterkast (10 stoppen, aardlekschakelaars en slimme meter, gasmeter) en watermeter in put bij de voordeur, hardhouten vaste trap naar eerste verdieping, slaapkamer / kantoor.
Op de eerste verdieping een overloop met bergkast, geheel betegelde badkamer met inloopdouche en vaste wastafel, apart toilet met deels betegelde wanden, twee slaapkamers met stucwerkwanden en plafonds welke zijn afgetimmerd met lichte schrootjes, grote open zolder met cv ketel, de vloer op de eerste verdieping is deels bekleed met zeil. Het woongedeelte is van het stalgedeelte gescheiden middels een brandmuur.

De voormalige stal is bereikbaar vanuit de bijkeuken en is deels ingericht met drie paardenboxen van hout met schuifdeuren en deels nog ingericht voor het opstallen van koeien op de traditionele manier met grup. Dit deel van boerderij is enkel toegankelijk via loopdeuren. De aangebouwde melkkamer is voorzien grote openslaande deuren van hout en een grote rvs wasbak.

ALGEMEEN:
De boerderij is redelijk onderhouden en nagenoeg in de originele staat van de jaren ’70. Het woongedeelte is normaal bewoonbaar en het stalgedeelte is functioneel om hobbymatig vee te houden. De verkoper heeft de boerderij niet bewoond doch voor zover hij weet zijn er geen onzichtbare gebreken welke het normaal gebruik ernstig belemmeren. De gebreken die er zijn zoals scheuren in muren zijn zichtbaar en hebben tot op heden het normaal gebruik van het object niet gehinderd.

Vrijstaande schuur:
De vrijstaande schuur is gebouwd in 1972 en heeft een oppervlakte van 10 m x 14,20 m, derhalve een oppervlakte van circa 142 m2. De goothoogte aan de achterzijde is circa 2,70 m, de inrijhoogte aan de voorzijde circa 3,80 m en de nokhoogte circa 5,70 m1. De kapconstructie bestaat uit spanten en gordingen van hout en het zadeldak is gedekt met asbest cement golfplaten. De spanten worden ondersteund met houten staanders. De wanden zijn opgetrokken uit houten planken en aan de voorzijde is een spantvak open gelaten dat kan worden gesloten met een zeil. De vloer is grotendeels verhard met betontegels. Een deel van de schuur is ingericht voor het houden van rundvee en paarden. Aan de schuur is een open afhang gemaakt met een lessenaarsdak. De schuur verkeert in een matige staat van onderhoud. De aanbouw in een slechte staat. Door de oppervlakte en hoogte is de schuur goed functioneel te maken bij de boerderij.

Diverse opstallen en erf:
Naast de boerderij zijn in het verleden diverse stalletjes gebouwd. De wanden zijn veelal opgetrokken uit bakstenen en gasbetonblokken. De daken zijn gedekt met asbest cement golfplaten welke liggen op een kapconstructie van hout. De vloeren zijn verhard met gestorte beton, betontegels en in enkele liggen betonroosters met daaronder een beperkte mestkelder. Deze gebouwtjes hebben in totaal een oppervlakte van circa 250 m2 en zijn grotendeels slooprijp.
Het erf is deels verhard met betonklinkers, betontegels, grind en gebroken puin. Ook liggen er enkele voormalige verharde kuilvoerplaten.

ALGEMEEN:
De boerderij en de schuur zijn gebouwd met bouwvergunning. Van de overige opstallen en aanbouwen is geen nadere informatie bekend.
Voor zover bekend is de boerderij niet aangewezen als gemeentelijk monument, etc.
Bodem en asbest: Het object is in het verleden gebruikt als traditioneel gemengd agrarisch bedrijf. Er werd melkvee en varkens gehouden. De huidige eigenaar heeft ter plaatse nooit gewoond. Er is in december 2021 een uitvoerig verkennend en nader bodemonderzoek uitgevoerd. Daarbij is bodemverontreiniging aangetroffen op de hieronder met rood gearceerde locaties. Het betreft asbestdrup en PCB. De PCB liggen binnen de locaties van de asbestdrup.
De conclusie is dat er circa 230 m2 moet worden gesaneerd vanwege asbest. Dit betekent volgens het rapport het vervangen van 110 m3 grond. Binnen deze oppervlakte ligt 60 m2 PCB / 30 m3. Er ligt een offerte gedateerd 11 januari 2022 waaruit volgt dat de kosten van sanering circa € 25.200 zijn. De kosten van het eventueel aanvullen met schone grond omvatten circa € 2.700. In totaal betekent het dus een kostenpost van circa € 27.900 inclusief btw om de verontreiniging ongedaan te maken.
Verder is er een asbestinventarisatie uitgevoerd. Aan de diverse opstallen is asbest verwerkt en het dak boven het woongedeelte van de boerderij is met asbest platen beschoten. Er ligt een offerte gedateerd 11 november 2021 waaruit blijkt dat het geconstateerde asbest boven het woongedeelte van de boerderij kan worden gesaneerd voor circa € 4.650 en in/op de stallen circa € 6.000, in totaal dus circa € 10.650 inclusief btw en onder de voorwaarden zoals beschreven in de offerte.
Voor het bovenstaande geldt dat op verzoek betreffende rapporten en offertes kunnen worden gemaild. Gelieve dit verzoek per mail te richten aan secretariaatvastgoed@zltoadvies.nl

PERCEELGRENZEN:
De eigendomsgrenzen liggen in het midden van de betreffende sloten. Zodoende zijn de grenzen met de belendende percelen goed terug te vinden in het veld en is er met de buren geen discussie over de erfgrens. De nieuwe nog te realiseren achter grens zal in goed overleg tussen koper en verkoper worden aangewezen.

BEZICHTIGING:
Mocht u nog vragen hebben of wilt u het object bezichtigen, dan kunt u rechtstreeks met de heer mr. A.A.H.M. van Heerebeek contact opnemen, te bereiken onder 06 – 21 21 24 31 of via ZLTO Vastgoed 073 - 217 35 80. De heer Van Heerebeek zal u rondleiden.
Uiteraard kunt u voor het maken van een afspraak en al uw overige vragen ook e-mailen naar arjan.van.heerebeek@zltoadvies.nl.

AANVAARDING:
De boerderij en grond is per direct vrij te aanvaarden en in gebruik te nemen, een en ander in overleg tussen de eigenaar en de kopende partij(en). De boerderij en gronden worden in elk geval afgeleverd vrij van huur, pacht en/of gebruik door derden.

VRAAGPRIJS:
De vraagprijs voor de boerderij op 6.350 m2 bedraagt: € 725.000 k.k.
Verkoper stelt uitdrukkelijk dat een verkoop niet eerder tot stand komt dan nadat niet alleen over de hoofdzaken (prijs, object), maar ook over de details (oplevering, roerende zaken e.d.) overeenstemming is bereikt. Wij attenderen u erop dat het bieden van de vraagprijs niet automatisch inhoudt dat een koopovereenkomst tot stand komt.

Plattegronden

Brochure(s) en overige bijlagen

Sluiten

Recent bekeken