Tuldensedijk8Esbeek-03.jpg
Verkocht

Verkocht: Voormalig MELKVEEHOUDERIJBEDRIJF op een perc.opp. van 7.500 m2 en uit te breiden tot max. 05.46.15 hectaren.

€ 750.000,- k.k.
Adres: Tuldensedijk 8, 5085 NB Esbeek
Type object Melkveehouderijbedrijf
Perceeloppervlakte 7.500 m²
Aanvaarding In overleg
Status Verkocht

Algemeen

Voormalig MELKVEEHOUDERIJBEDRIJF, bestaande uit een vrijstaand woonhuis met dubbele garage, ligboxenstal met werktuigenberging, voormalige varkensstal en erf op een perc.opp. van 7.500 m2 en uit te breiden tot maximaal 05.46.15 hectaren. (Agrarisch bouwblok ca. 01.00.00 ha).
  • Kenmerken

    Alle kenmerken
    Type object Melkveehouderijbedrijf
    Status Verkocht
    Aangeboden sinds Vrijdag 11 juni 2021
  • Locatie

Kenmerken

Overdracht
Referentienummer VGP3900521
Vraagprijs € 750.000,- k.k.
Status Verkocht
Aanvaarding In overleg
Aangeboden sinds Vrijdag 11 juni 2021
Laatste wijziging Maandag 5 juli 2021
Bouw
Type object Melkveehouderijbedrijf
Soort bouw Bestaande bouw
Oppervlaktes en inhoud
Perceeloppervlakte 75 a
Locatie
Ligging Buiten bebouwde kom
Kadastrale gegevens
Hilvarenbeek Q 1578
Perceeloppervlakte 7.500 m²
Omvang Deel perceel
Eigendomsituatie Eigen grond

Beschrijving

Voormalig MELKVEEHOUDERIJBEDRIJF, bestaande uit een vrijstaand woonhuis met dubbele garage, ligboxenstal met werktuigenberging, voormalige varkensstal en erf op een perc.opp. van 7.500 m2 en uit te breiden tot maximaal 05.46.15 hectaren. (Agrarisch bouwblok ca. 01.00.00 ha).

Indeling

ALGEMEEN:
Het object is gelegen in het buitengebied – op een prachtige landelijke locatie – in het dorp ESBEEK (gemeente HILVARENBEEK) aan de Tuldensedijk 8 en is destijds compleet gebouwd door een “verplaatser” uit het dorp. Zodoende is voor die tijd luxe gebouwd.
Het betreft een voormalig melkveehouderijbedrijf, bestaande uit een prachtige ruime vrijstaande woning met dubbele garage, ligboxenstal met werktuigenloods, een voormalige varkensstal en verdere aanhorigheden, ondergrond, erf, tuin en landbouwgrond op een perceeloppervlakte van circa 0.75.00 hectare (circa 70 meter langs de weg en circa 107 meter diep).

Behoefte aan een groter perceel?
Het is mogelijk om uit te breiden naar een totale perceeloppervlakte van maar liefst 05.46.15 hectaren huiskavel.

Het object is op een unieke locatie gelegen met een prachtig vrij uitzicht over weilanden en landerijen. Hier woont u op een uitstekende locatie waar u optimaal kunt genieten van de rust en ruimte, terwijl ook het gezellige centrum van Esbeek met de voorzieningen op korte afstand gelegen is.
Het natuurgebied de “Rovertsche Heide” gelegen op korte afstand van het object is circa 477 hectaren groot en loopt tot aan de Belgische grens. Werkelijk uniek voor paardrijders, wandelen en fietsen. De routes in dit gebied lopen onder andere via de gebieden “Landgoed De Utrecht”, “Gorp” en “Rovertsche Heide”.

KADASTRALE GEGEVENS:
Gemeente HILVARENBEEK, sectie Q, nummer 1578, ter grootte van 05.46.15 HA
Aantekening kadaster:
Blijkens informatie van het Kadaster rust op het perceel een jaarlijkse herinrichtingsrente ter grootte van € 312,48 met als eindjaar 2041.
Er zijn geen bijzondere gebruiks- en/of verkoop belemmerende bepalingen bekend.

BESTEMMINGSPLAN
Het object is gelegen in het bestemmingsplan “Buitengebied”, van de gemeente Hilvarenbeek, vastgesteld door de raad van deze gemeente op 13 maart 2014, in werking getreden en onherroepelijk geworden.
Krachtens dit bestemmingsplan is de onroerende zaak bestemd als:
Enkelbestemming: Agrarisch.
Dubbelbestemming: Waarde – Archeologie 2.
Dubbelbestemming: Waarde – Archeologie 1.
Bouwvlak: Bouwvlak.
Functieaanduiding: Specifieke vorm van agrarisch – overige veehouderijen.
Gebiedsaanduiding: Overige zone – beekdal.
Gebiedsaanduiding: Overige zone – landschapselement.
Gebiedsaanduiding: Overige zone – zoekgebied watersystemen.

Wijzigingsbevoegdheid gemeente inzake bestemming om te zetten: zie verkoopbrochure
Het principeverzoek moet worden ingediend bij het college van B en W van de gemeente Hilvarenbeek. Afdeling ROMB van ZLTO kan u daarbij adviseren.

NUTSVOORZIENINGEN:
Aangesloten op drinkwaterleiding, elektriciteitsnet, aardgas, riolering, telefoon en glasvezelinternet.

MILIEUVERGUNNING:
In het kader van het huidige c.q. beoogde gebruik is de navolgende milieuvergunning aanwezig. De oorspronkelijke Hinderwetvergunning dateert van 7 oktober 1993. Tijdens de controle door de Omgevingsdienst Midden en West-Brabant op 10 augustus 2018 waren geen dieren meer aanwezig op het bedrijf en werd enkel mais geteeld. Feitelijk was er sinds mei 2014 geen vee meer aanwezig op het berdrijf. In september 2006 is voor het bedrijf een melding besluit veehouderij gedaan welke door de gemeente is goedgekeurd in maart 2007.
Conclusie: er mogen in principe 35 melkkoeien en 29 stuks jongvee gehouden worden. De varkens zijn in 2011 ingetrokken. Wellicht kan de stikstof van deze vergunning ook worden gebruikt voor het houden van andere diersoorten. Men dient deze dan in overleg met de gemeente om te zetten. Afdeling ROMB van ZLTO kan u daarbij adviseren.
Naar verluid biedt de vergunning voldoende ruimte voor het ter plaatse houden van meer dan 100 paarden. Volgens het bestemmingsplan kan men op het bestaande agrarisch bouwblok enkel paarden fokken. Wanneer men de boerderij wil gebruiken als pensionstal en/of manege, zal men in overleg moeten treden met de gemeente inzake een bestemmingswijziging.
Let op: De milieuvergunning (stikstof) zit in de koop begrepen.

OMSCHRIJVING OBJECT
Woonhuis in landelijke stijl (architect J.J.P. van Rijswijk uit Goirle):
Bouwjaar 1980-1981 en nagenoeg geheel in originele staat.
Grond-/woonoppervlak bedraagt circa 172 m2.
De inhoud van het woonhuis bedraagt circa 639 m³, tussenbouw naar de garage circa 18 m3 en de garage circa 195 m3. In totaal is de inhoud van woonhuis en garage dus circa 852 m3.
Constructie: een traditionele bouwmethode; fundering op staal; de geïsoleerde spouwmuren zijn opgetrokken uit bakstenen en de kapconstructie bestaat uit gordingen van hout, welke rusten op doorgemetselde muren.
Het zadeldak met wolfseinden en bakgoten is voorzien van geïsoleerde dakplaten en gedekt met gebakken dakpannen (keramische pannen OVH). Het tussenlid heeft een platdak.
Kozijnen van hardhout en voorzien van isolerende beglazing. De woonkeuken is voorzien van een kunststof kozijn met dubbel glas en zonneluifel.
Centrale verwarming op aardgas (HR ketel, bouwjaar circa 2016) in alle woon- en verblijfsruimten.
Begane grondvloer van gestort beton (cementdekvloeren), de eerste verdiepingsvloer (Stalton systeemvloer) is uit gestort beton en de tweede verdiepingsvloer is van hout (een beplankte balklaag).
Het woonhuis is aan de voorzijde voorzien van twee dakkapellen en op de kopgevel van een balkon dat toegankelijk is vanuit de slaapkamer. Het woonhuis is destijds redelijk luxe gebouwd. Het woonhuis is zowel van binnen als buiten goed onderhouden.

Indeling begane grond:
Entree via bijkeuken met tegelvloer en dubbele muurkasten;
Toilet met fontein en betegelde wanden tot circa 1,50 m
Badkamer met vaste wastafel, douche, geheel betegeld; aansluiting wasmachine;
Woonkeuken met zeilvloer, voorzien van een eiken hoekkeuken met apparatuur;
Woonkamer (L-vormig) met vloerbedekking, schoonmetselwerk wand en stucwerk wanden, stucwerk plafond, grote schouwpartij;
Slaapkamer met muurkast en vaste wastafel, vloerbedekking, deels schoon metselwerk;
Verdiepte kelderkast onder de trap;
Grote hal met meterkast, voorzien van een tegelvloer, trapopgang middels een hardhouten trap naar eerste verdieping; trapkast.

1e verdieping:
Grote overloop met toegang tot vier slaapkamers, waarvan een slaapkamer met toegang tot balkon, alle slaapkamers hebben muurkasten (kastruimten onder de schuinte van het dak), twee slaapkamers hebben een dakkapel, overal deels schoonmetselwerk en deels stucwerk wanden; badkamer met ligbad, geheel betegeld, muurkast, vaste wastafel; apart toilet met geheel betegelde wanden; gehele eerste verdieping vloerbedekking op de vloer.

2e Verdieping:
Zolder van hout welke toegankelijk is via een vlizotrap. De zolder / berging is beperkt bruikbaar vanwege de doorgemetselde muren waarop de gordingen rusten.

Opmerking:
Het betreft een ruime praktische woning met vrij uitzicht over de landerijen zowel aan de voor als achterzijde. Aan de achterzijde is een overstek.
De raam- en deurpartijen uit hout, de glasopeningen zijn bezet met isolatieglas, draai- en klepramen.

Dubbele garage:
Bouwjaar 1980-1981, nagenoeg geheel in originele staat.
Afmetingen 5,49 m x 7,46 m = oppervlakte circa 41 m².
De geïsoleerde spouwmuren zijn opgetrokken uit bakstenen. De vloer is van beton. De kapconstructie bestaat uit stalen spanten met gordingen van hout. Het zadeldak met wolfseinden en bakgoten is gedekt met gebakken dakpannen.
De dubbele garage is voorzien van een betonvloer en een bergzolder met een vloer van hout. De zolder is bereikbaar via een losse trap. De garage is voorzien van twee stalen garagedeuren, een loopdeur en een overdekte toegang vanuit het woonhuis. De dubbele garage is goed onderhouden en goed functioneel. De garage is destijds luxe gebouwd en is eenvoudig bij het huis te trekken als extra woonruimte op de begane grond vanwege de verbinding met het woonhuis. Het platte dak op deze tussenbouw is overigens gedekt met dakleer waarop grind is gelegd.

Ligboxenstal met werktuigenberging:
Bouwjaar 1978.
Afmetingen (buitenmaat) 47,96 m x 20,14 m = oppervlakte circa 965 m², goothoogte 2,20 m, nokhoogte 5,50 m.
De stal is 3-rijig (2 + 1).
De spouwmuren zijn opgetrokken uit bakstenen (buitenblad) en kalkzandstenen (binnenblad).
Het zadeldak is gedekt met asbest golfplaten en ligt op stalen spanten met stalen staanders (geen vrije overspanning) en gordingen van hout. Zelfsluitend gegalvaniseerd voerhek. De ligboxen verkeren in een matige staat.
40 Ligboxen voor melkvee en 30 ligboxen voor jongvee.
De ligboxenstal is voorzien van een betonroostervloer met circa 272 m³ mestopslag met mixvoorzieningen. De drijfmestputten zijn afgedekt met tweelingroosterbalken, zgn. R ligboxafscheidingen en zelfsluitende voerhekken. De ligboxvloeren bestaan uit gestort beton.
De betonroosters zijn van het jaar 1978.
Een natuurijke ventilatie d.m.v. luchtinlaat in de zijgevels en een opennokventilatie afgewerkt met een V-nokstuk (deels stuk). De stal is aan de voor en achterzijde voorzien van grote schuifdeuren van hout. De schuifdeuren in de achtergevel verkeren in een matige staat.

Tussen het stalgedeelte en inpandige werktuigenberging is een houten scheidingswand geplaatst welke eenvoudig kan worden verwijderd. Deze wand heeft geen dragende functie. De scheidingswand is voorzien van goede schuifdeuren van hout. De vloer van de werktuigenberging bestaat uit betonklinkers.

Voor in de stal is een aparte werkplaats gemaakt en een aparte kalverenstal annex werkhok. Melkstal met betegelde wanden en vloer uitgevoerd als 2 x 4 stands visgraatdoorloopmelkstal. De apparatuur van de voormalige melkstal en het naastgelegen geheel betegelde tanklokaal is verwijderd. Het tanklokaal is wel voorzien van een grote rvs wasbak.

Opmerking:
De stal is al een poosje niet meer in gebruik voor het houden van melkvee doch biedt wel de ruimte om vee te houden of voor alternatief gebruik. De stal is redelijk onderhouden. Het asbest dak verkeert in een matige staat (een lichtplaat is stuk evenals het V-nokstuk). Gezien de leeftijd is het een mooie ruime stal.
De waterleiding welke loopt van het woonhuis naar de melkveestal is waarschijnlijk lek.

Voormalige varkensstal:
Bouwjaar 1981.
Afmetingen (buitenmaat) 38,00 m x 17,16 m = circa 652 m², goothoogte 2,20 m, nokhoogte 5,20 m.
De geïsoleerde spouwmuren zijn opgetrokken uit bakstenen (buitenblad) en kalkzandstenen (binnenblad). Het dak is gedekt met asbest golfplaten en ligt op vrij dragende stalen spanten en gordingen van hout. De gordingen liggen ook deels op doorgemetselde muren. De vloer is van beton / betonroosters. De stal is deels voorzien van isolerende plafonds en het achterste deel van een geïsoleerd dak. De hokinrichting is verwijderd. De stal is enkel toegankelijk via loopdeuren. De grote openruimte in het achterste deel en de aparte afdelingen aan de centrale gang in het voorste deel maken dat de stal wellicht bruikbaar is voor een alternatieve bestemming. De stal is volop voorzien van ramen.

Opmerking:
De stal is al een poosje niet meer in gebruik als varkensstal en enkel nog geschikt voor alternatief gebruik. Het asbestdak verkeert in een matige staat. De gasleiding naar de varkensstal is afgesloten. Alle drijfmestputten zijn nog aanwezig.

Erfverharding en kuilvoeropslag:
In totaal ligt er circa 1.750 m² verharding van betonklinkers. Er is zodoende ruim voldoende erfverharding opslagmogelijkheid voor kuilvoer, etc. De verharding verkeert in een redelijke staat. Rondom de gebouwen ligt grasland.

Drie voerplaten uit betonklinkers, totaal groot 595 m2, resp.:
245 m2 (35,00 m x 7,00 m)
245 m2 (35,00 m x 7,00 m)
105 m2 (15,00 m x 7,00 m)

LANDBOUWGROND
Huiskavel met een totale kadastrale oppervlakte van 5.46.15 ha, na aftrek van het bouwvlak / erf van circa 0.75.00 ha, resteert er een oppervlakte van 4.71.15 ha. De huiskavel ligt over de lengte langs een openbaar zandpad dat uitkomt op de Tuldensedijk. De andere lange zijde grenst aan een waterloop. De grond is geschikt als grasland en bouwland. Er zijn in het verleden aardappels, uien en mais geteeld.
De perceelgrenzen liggen op het hart van de sloten behalve langs de waterschapssloot. De westelijke grens is zonder sloot.
Het is goede landbouwgrond met een humushoudende deklaag van ca. 40 cm. Destijds werd de grond door de ruilverkaveling als hoogwaardig gekwalificeerd.
Het perceel is redelijk recht van vorm, verkaveld en goed ontsloten aan de openbare verharde Tuldensedijk als ook aan een openbaar zandpad.
Het perceel is niet gedraineerd.
Het perceel verkeert in goede staat van onderhoud en is dit jaar in gebruik als grasland.
De waterhuishouding is: goed.
Opbrengend vermogen: goed.
Beregening is niet mogelijk.
De landbouwgrond kan feitelijk worden geleverd na het oogstseizoen 2021. De kavel is in 2021 verpacht aan derden (akkerbouwer Mark Hesselmans).

BETALINGSRECHTEN GLB
Betalingsrechten als bedoeld in de Uitvoeringsregeling rechtstreekse betalingen GLB:
De grond wordt verkocht zonder betalingsrechten.

GEWASHISTORIE
Zie verkoopbrochure

BEZICHTIGING
Wilt u dit object bezichtigen of mocht u nog vragen hebben, kunt u bellen met de heer Mr. A.A.H.M. (Arjan) van Heerebeek RT, te bereiken onder mobiel nummer 06 – 21 21 24 31 of ZLTO Vastgoed 073 – 217 35 80 of e-mailen naar arjan.van.heerebeek@zlto.nl.

INFORMATIE
Algemeen: Alle verstrekte informatie moet uitsluitend gezien worden als een uitnodiging tot nader overleg, c.q. tot het doen van een financieel voorstel.
Aansprakelijkheid: Aan de samenstelling van deze brochure is de grootst mogelijke zorg besteed.
ZLTO Vastgoed aanvaardt geen aansprakelijkheid voor onjuistheden in en onvolledigheden van de opgenomen informatie, noch kan aan de vermelde informatie enig recht worden ontleend.
Aan de plattegronden kunnen geen rechten worden ontleend.
Koper heeft een eigen informatieplicht / onderzoeksplicht ter zaken alle onderwerpen die voor hem van belang (kunnen) zijn. Dat geldt zeker voor bestemmingen, etc.

AANVAARDING:
Aanvaarding: in overleg, in principe leeg en ontruimd waarbij het woonhuis met bedrijfsgebouwen en ondergrond op korte termijn beschikbaar kan zijn!
De aanwezige mestkelders (in beide stallen) zullen ten tijde van de feitelijke levering zuigleeg worden opgeleverd.
De landbouwgrond (grasland) kan feitelijk worden geleverd na het oogstseizoen 2021.

ROERENDE ZAKEN
Er zijn geen roerende zaken in de koop begrepen anders dan welke na overleg met verkoper achterblijven. De glas en overgordijnen op de begane grond worden meegenomen en die op de eerste verdieping niet. De aanwezige vloerbedekking blijft achter.

VRAAGPRIJS:
De vraagprijs voor de boerderij op een perceelsoppervlakte van 0.75.00 hectare bedraagt: € 750.000,= k.k.
Extra grond (huiskavel) kan worden gekocht à € 9,55 /m2 tot in totaal maximaal 4.71.15 hectaren, dus € 450.000 k.k.
Nota bene:
Bij gedeeltelijke koop kan de kavelvorm in goed overleg met verkoper worden vastgesteld. Bij een oppervlakte van circa 7.500 m2 kan de breedte langs de openbare weg circa 70 meter zijn en de diepte circa 110 meter.
De vraagprijs voor de boerderij op 5.46.15 ha is gesteld op € 1.200.000 k.k.
Verkoper stelt uitdrukkelijk dat een verkoop niet eerder tot stand komt dan nadat niet alleen over de hoofdzaken (prijs, object), maar ook over de details (oplevering, roerende zaken e.d.) overeenstemming is bereikt.
Wij attenderen u erop dat het bieden van de vraagprijs niet automatisch inhoudt dat een koopovereenkomst tot stand komt.

Foto's

Plattegronden

Sluiten

Recent bekeken