Verkocht

Verkocht: Moleneind 2, 5688 NR Oirschot

€ 1.295.000,- k.k.
Type object Woonhuis, woonboerderij, vrijstaande woning
Perceeloppervlakte 21.835 m²
Gebruiksoppervlakte wonen 465 m²
Aanvaarding In overleg
Status Verkocht

Algemeen

In het buitengebied van Oirschot, op een landelijke locatie gelegen, stijlvolle rietgedekte royale vrijstaande langgevel woonboerderij met twee grote vrijstaande schuren (voormalige ligboxenstal en loods met afhang) en verdere aanhorigheden, ondergrond, erf, tuin en landbouwgrond op een totale perceeloppervlakte van maar liefst maximaal 2.18.35 hectaren.

Naast rust en ruimte vindt u het geze... Meer informatie
 • Kenmerken

  Alle kenmerken
  Type object Woonhuis, woonboerderij, vrijstaande woning
  Bouwperiode 2010
  Status Verkocht
  Aangeboden sinds Woensdag 3 juni 2020
  Aangeboden sinds Woensdag 3 juni 2020
 • Locatie

Kenmerken

Overdracht
Referentienummer VGP3900480
Vraagprijs € 1.295.000,- k.k.
Status Verkocht
Aanvaarding In overleg
Aangeboden sinds Woensdag 3 juni 2020
Laatste wijziging Donderdag 25 juni 2020
Bouw
Type object Woonhuis, woonboerderij, vrijstaande woning
Soort bouw Bestaande bouw
Bouwperiode 2010
Oppervlaktes en inhoud
Perceeloppervlakte 21.835 m²
Gebruiksoppervlakte wonen 465 m²
Inhoud 1.328 m³
Oppervlakte gebouwgebonden buitenruimte 1.360 m²
Indeling
Aantal bouwlagen 2
Aantal kamers 10 (waarvan 5 slaapkamers)
Energieverbruik
Energielabel A
Uitrusting
Tuin aanwezig Ja
Kadastrale gegevens
Oirschot N 591
Perceeloppervlakte 21.835 m²
Omvang Geheel perceel
Eigendomsituatie Eigen grond

Beschrijving

In het buitengebied van Oirschot, op een landelijke locatie gelegen, stijlvolle rietgedekte royale vrijstaande langgevel woonboerderij met twee grote vrijstaande schuren (voormalige ligboxenstal en loods met afhang) en verdere aanhorigheden, ondergrond, erf, tuin en landbouwgrond op een totale perceeloppervlakte van maar liefst maximaal 2.18.35 hectaren.

Naast rust en ruimte vindt u het gezellige centrum van Oirschot met zijn voorzieningen op korte afstand evenals het centrum van Best. De locatie is goed bereikbaar door zijn ligging aan een zijstraat van de provinciale weg tussen Oirschot en Best. Het station van Best bevindt zich op fietsafstand. De Rijkswegen A2 en A58 zijn goed bereikbaar evenals het vliegveld Eindhoven Airport. Het object ligt centraal ten opzichte van diverse uitvalswegen richting ’s-Hertogenbosch, Eindhoven (Airport) en Tilburg.

Algemene opmerkingen bij de boerderij:
1. Luxe gebouwd met de beste bouwmaterialen, geheel ingericht om op de begane grond te kunnen wonen met op de begane grond drie slaapkamers en twee badkamers. De zolder is voorzien van twee grote slaapkamers, een badkamer en een grote open nog vrij in te richten zolder;
2. De boerderij biedt volop ruimte om die in te richten voor een beroep/kantoor aan huis, het wonen met een groot gezin, etc.;
3. Centraal stofzuigsysteem, grote spekkachel in de woonkamer, overal luxe (inloop-) kasten met kledingrekken, lichtsensors in de toiletten, in de sanitaire ruimtes overal geheel betegelde wanden, luxe deuren en plinten, granieten vensterbanken, tweede woonkamer met sfeerhaard en dubbele rolgordijnen;
4. De boerderij verkeert qua onderhoud in een zeer goede staat;
5. De boerderij is overal voorzien van luxe hang- en sluitwerk;
6. Alle leefruimtes zijn voorzien van ramen voor voldoende daglicht;
7. Het ruime erf is verhard met gebakken klinkers en heeft twee uitritten op de verharde openbare weg. De boerderij en omliggende siertuin, het erf, etc., alles verkeert in een perfecte staat van onderhoud;
8. Onder de erfverharding tussen beide schuren bevindt zich een mestkelder. Deze is nog bruikbaar. Er ligt een grote dieseltank in een opvangbak. Het geheel betreft een prachtige woonboerderij waar het gezinsleven centraal staat met voldoende ruimte voor andere activiteiten.

Kadastrale gegevens
Gemeente Oirschot, sectie N, nummer 591, ter grootte van 02.18.35 ha.
Aantekening kadaster: Voor zover geen bijzonderheden bekend.

Bestemming
Het object is gelegen in het bestemmingsplan “2de bestuurlijke lus BG Oirschot” / “Buitengebied fase II 2013”, van de gemeente Oirschot, vastgesteld door de raad van deze gemeente op 18 juni 2013. Dit plan is na goedkeuring door het college van Gedeputeerde Staten van de provincie Noord-Brabant in werking getreden en onherroepelijk geworden. Krachtens dit bestemmingsplan is de onroerende zaak bestemd als:
Enkelbestemming: Agrarisch.
Dubbelbestemming: Leiding.
Figuur hartlijn: Leiding – Water.
Dubbelbestemming: Waarde – Archeologie 4.
Bouwvlak: Bouwvlak.
Functieaanduiding: Bedrijfswoning.
Functieaanduiding: Specifieke vorm van bedrijf – Caravanstalling.
Gebiedsaanduiding: Luchtvaartverkeerzone.
Gebiedsaanduiding: Reconstructiewetzone – Iv nee tenzij.
Gebiedsaanduiding: Reconstructiewetzone – Iv ja mits.
Gebiedsaanduiding: Reconstructiewetzone – Verwevingsgebied.

De huidige bestemming betreft een agrarisch bedrijf met caravanstalling.
(Bron: Ruimtelijke Plannen)

Nutsvoorzieningen
Aangesloten op:
• Drinkwaterleiding;
• Elektriciteitsnet;
• Aardgas;
• Riolering;
• Telefoon;
• Glasvezel.

Omschrijving van het object
Woonboerderij:
De boerderij is nagenoeg geheel nieuw gebouwd in 2010 met een inhoud van circa 1.328 m³. De geïsoleerde spouwmuren zijn opgetrokken uit bakstenen en het zadeldak is beschoten met geïsoleerde dakplaten, grotendeels gedekt met riet (gesloten constructie) en deels met gebakken dakpannen. De kozijnen zijn van hardhout en voorzien van isolerende beglazing. De centrale verwarming wordt gestookt op aardgas en verwarmt alle woon- en verblijfsruimten. De begane grondvloer en de verdiepingsvloer boven het oorspronkelijk woongedeelte zijn van beton. De verdiepingsvloer boven het voormalige achterhuis is van hout op stalen spanten. Nagenoeg alle leefruimtes zijn voorzien van vloerverwarming en radiatoren.

Indeling begane grond:
Entree via hal met toilet voorzien van een vaste wastafel en geheel betegelde wanden. Vanuit de hal kom je in de bijkeuken die voorzien is van aansluitingen voor koelkast, vriezer, wasmachine en droger. De bijkeuken geeft toegang tot een centrale hal waaraan twee slaapkamers, een woonkamer en een hobbykamer zijn gelegen. Vanuit de woonkamer loopt men naar de hal met vaste eiken houten trap. Aansluitend op de hal bevindt zich op de begane grond een grote badkamer. Direct naast genoemde grote badkamer is een master bedroom. De slaapkamer op de begane grond biedt toegang tot de zithoek met open woonkeuken. De keuken is ingericht met een keukenmeubel met granieten blad, dubbele spoelbak en uitgebreide inbouwapparatuur. De achtertuin is bereikbaar vanuit de woonkeuken middels openslaande tuindeuren. Via de bijkeuken is er toegang tot een grote werkkamer met eiken vloer. De werkkamer, die nu in gebruik is als kantoorruimte, heeft een vaste open eiken trap naar de eerste verdieping.

Indeling eerste verdieping:
De eerste verdieping van de woonboerderij is bereikbaar met vaste trappen vanuit de hal en vanuit de werkkamer. Vanuit de hal komt men via de eiken houten trap op een overloop met eiken vloer. Aan de overloop liggen twee ruime slaapkamers met vaste kasten onder de dakschuintes met luxe schuifdeuren. Via de overloop komt men bij de badkamer. Vanuit de overloop komt men op de grote open zolder boven het achterhuis.

Vrijstaande schuur met 60 zonnepanelen(voormalige ligboxenstal):
De voormalige ligboxenstal is gebouwd in 1972. In 2003 is deze gerenoveerd en omgebouwd tot caravanstalling. Daarbij zijn de voormalige mestkelders afgedekt en is de schuur voorzien van een vlakke gevlinderde betonvloer met stalen betonmatten. De afmetingen zijn 31,26 m x 19,84 m met een oppervlakte van circa 620 m², goothoogte 1,80 m en nokhoogte 5 m. De geïsoleerde spouwmuren zijn opgetrokken uit kalkzandstenen en bakstenen. Het zadeldak is gedekt met asbest vrije golfplaten en ligt op stalen spanten met gordingen van hout. De schuur is voorzien van een grote elektrische roldeur en twee stalen garagedeuren. De mestkelders zijn nog bruikbaar. Aan de voorzijde in de schuur bevindt zich een noodwoning (2007) met nieuw systeemplafond, gevelkachel, badkamer met toilet, douche en vaste wastafel. De woonkeuken is voorzien van een keukenmeubel met granieten blad en inbouwapparatuur. Boven de noodwoning is een grote zolder.

Vrijstaande loods met afhang:
De loods met afhang is oorspronkelijk gebouwd in 1979. De afmetingen zijn 20,07 m x 37,04 m met een oppervlakte van circa 743 m². De goothoogte is circa 2,20 m, de nokhoogte circa 6,55 m en inrijhoogte 4,25 m. De spouwmuren zijn opgetrokken uit kalkzandstenen en bakstenen. Het zadeldak is deels geïsoleerd met tempex en pur, gedekt met asbestvrije golfplaten en ligt op stalen spanten met gordingen van hout. De loods is voorzien van twee elektrische Hörmann roldeuren en een stalen garagedeur voor de afhang. De ruimtes zijn voorzien van veelal gevlinderde betonvloeren. De werkplaats is voorzien van een alarminstallatie en van een meterkast (krachtstroom) en is verder geheel geïsoleerd. Boven de werkplaats is een bergzolder.

Siertuin rondom en naast de woonboerderij:
Rondom de woonboerderij is geheel in stijl een prachtige siertuin aangelegd compleet met verhardingen. Deze tuin is voorzien van een computergestuurde beregening en druppelleidingen. De kapconstruktie van de overkapping bestaat uit eiken spanten met gebakken dakpannen. De wanden zijn aan de buitenzijde van gepotdekseld hout. Naast de boerderij is geheel in stijl een parktuin aangelegd met een diversiteit aan bomen en beukenhagen en met een tuinhuis met twee jeu de boules banen. Overigens kan het gazon naast de boerderij rondom de jeu de boulesbanen worden beregend via een beregeningsleiding met hydranten welke is aangesloten op een beregeningsput. Het tuinhuisje is in 1998 gebouwd naast de jeu de boulesbanen. De afmetingen zijn 4,00 m x 4,00 m inclusief dakoverstek. Het tuinhuis is opgetrokken uit grenen hout. De inrichting bestaat uit een keukenblok welke is voorzien van een warmwaterboiler en elektrische kachel.

Landbouwgrond
De huiskavel heeft een totale kadastrale oppervlakte van 2.18.35 ha. Na aftrek van de feitelijke ondergrond van de boerderij zijnde circa 0.75.00 ha, resteert er een oppervlakte van 1.43.35 ha landbouwgrond. Het betreft zandgrond met een dikke humushoudende deklaag. Het perceel is redelijk recht van vorm en ligt direct achter de boerderij. Het perceel is niet gedraineerd en wordt momenteel gebruikt voor het telen van laanbomen. Het jachtrecht is niet verhuurd. Het perceel wordt (vanaf 1 mei 2019) geleverd vrij van huur, pacht en/of gebruik door derden.

Bezichtiging
Mocht u nog vragen hebben of wilt u het object bezichtigen, dan kunt u rechtstreeks bellen met de heer Mr. A.A.H.M. (Arjan) van Heerebeek, te bereiken via 073 – 217 35 80 of mobiele nummer: 06 – 21 21 24 31.

Vraagprijs
De vraagprijs bedraagt met circa 01.00.00 ha (onder-)grond: € 1.195.000 kosten koper
De vraagprijs voor het object op 02.18.35 ha bedraagt: € 1.295.000 kosten koper

TIP: Door de volledige brochure te downloaden wordt de aspirant kopers middels een uitgebreide omschrijving en fotocollage door deze stijlvolle rietgedekte royale vrijstaande langgevel woonboerderij met twee grote vrijstaande schuren meegenomen.

Plattegronden

Sluiten

Recent bekeken